2015. december 3., csütörtök

Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek

Előző bejegyzésemben a megfelelő játékszerek kiválasztásáról olvashattatok, most pedig szeretnék segítséget adni ahhoz, hogy gyermekeiteknek a legjobb ajándékokat adhassátok Karácsonyra.

Az első kezdő gondolatom az a minőségi idő,a közös élmények, amelyek felejthetetlenné teszik a gyermekkort. Azokban a percekben, amikor mi, felnőttek levesszük a vállunkról mindennapi terheinket, és csak rájuk figyelünk, pár percig elhisszük a csodát gyermekeinkkel, és mi is elvarázsolódunk, felejthetetlen érzéseket adunk gyermekeinknek.

karácsonyi ajándéklistám gyerekeknek



Arról, hogy a gyerekek mit szeretnének igazán Karácsonyra, egy divatos cég találó reklámot is forgatott.

Beágyazom, hátha még nem láttátok:




Arról szól, hogy megkérték a gyerekeket: írjanak levelet a Mikulásnak, majd még egyet, amit a szüleiknek címeznek. Ki lehet találni, a fantasztikus játékokat mindenki a Mikulástól kérte. A valódi kívánságok azonban a szülőknek szóló levelekben bújtak meg: törődjetek többet velem, töltsünk együtt időt, játsszunk együtt...


Na, de jöjjön az én személyes listám arról, mi lehet egy gyereknek jó karácsonyi ajándék:


  • Lépegető - számtalan fajta létezik, és a gyerekek mindig jó mókának tartják a mozgást, az oviban ez az egyik legnépszerűbb beltéri mozgáseszköz.
  • Lego, duplo, és társaik - a gyermeki fantáziát nagyon előre tudja lendíteni, ha a játékot maguk alakíthatják. Ezzel senki nem lő mellé, és még felnőttként is szívesen ülünk le játszani...
  • Egy jó társasjáték - na, ez az, ami nem olcsó kategória... Az igazán jó társasok azonban megérik a pénzüket. Nálunk örök kedvencek a Catan, a Dixit, és a Bohnanza.
  • Logikai játékok - pl. Rubik-kocka, sakk, ... de nem is részletezném.
  • Fejlesztőjátékok - kirakók, párosítók... ugyan ilyenekkel sokat találkoznak a gyerekek a bölcsiben, oviban, ha azonban vásárolunk otthonra a kedvenc mesefigurával ellátottakat, pl. Bogyó és babócásat, az minden időben adu-ász lehet.
  • Könyv - elmaradhatatlan, és örök érvényű ajándék Nem feltétlenül az izgő-mozgó, hangot adó, interaktív, na de nem akarok ellene beszélni. A választék óriási, szemezgetni illik. A Pagony oldalán igényes, szép kivitelezésű könyveket lehet találni...
  • Diafilmek - mi is lehetne jobb, mint a nap bármely szakában elvarázsolódni néhány diafilmmel?
  • Színház, játszóház, állatkert, vidámpark látogatás. Ha maradandó élményeket szeretnénk szerezni a gyerekeknek.
  • Szabadtéri játékok - görkorcsolya, frizbi, sárkány, ugrókötél...
  • Babák, alvósok, plüssök - tudom, tudom, osztódással szaporodnak, de pl. a Meskán gyönyörű, kézzel készített darabokra lelhetünk, amelyek nem jönnek szembe az utcán.Ha már itt tartunk: miért ne kelhetne életre gyermeked rajza plüssállat formájában? Ügyes kezű nagymamák, anyukák is meg tudják csinálni, de bízhatjátok profikra is: Te rajzolsz, én varrok a nevük, és nagyon igényesek.
  • Eszközök alkotáshoz - a jó minőségű festékeknek, ecseteknek, rajztömbnek, akvarellceruzának az alkotó kedvű gyerekek nem tudnak ellenállni!

A listába korántsem került bele minden, ami adható, és szándékosan nem írtam életkort, hiszen mindenki a saját gyermekét ismerve döntheti el, mi az, aminek a legjobban örülne. 


Írjátok meg, Ti mit adtok/adnátok gyermekeiteknek Karácsonyra?





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése