2015. november 25., szerda

Közeleg az ünnep!

Amennyire várják a gyerekek, sok felnőttnek pont annyira okoz sok fejtörést, utánajárást, keresgélést a megvalósítandó ötletek között, alapanyagok, kiegészítők, ajándékok után kutatva a Karácsonyt megelőző időszak.
Még több felnőttnek a könyökén jön ki ez az egész, éppen a rengeteg ismétlés, a fogyasztói magatartás fokozott ösztönzése, a vásárlási láz miatt, ami sokakat megmozgat ilyentájt.







Azonban a gyerekeknek ez az év legjobban várt időszaka, a várakozás napjait számukra beragyogja az ünnep fénye. Ők még nem a külső környezet izgalmát, a bevásárolandó dolgokat, hanem a varázslatos, mesebeli történéseket, az ünnep izgalmas, misztikus, és nem utolsó sorban bensőséges hangulatát élik meg ezekben a napokban.

Gondolom, már a Ti gyermekeitek is nagyon várják, hogy a Mikulás, a Jézuska, az angyalkák (kinél, mi jön) megérkezzen.


Készülünk az oviban is!

Nálunk az oviban a gyerekek nagy izgalommal várják ezt az időszakot. "Még kettőt kell aludni", és adventi délutánt, kézművest tartunk, illetve gőzerővel készülünk a közelgő ünnepségekre.
Minden gyerek "mosolygósra" állítja a cipőjét (azaz a bal-jobb pár szépen egymás mellett sorakozik, nem csak be van hányva a cipőtartóba),  és külön kérés nélkül is egyre többet segítenek egymásnak, elpakolnak, megeszik még az alma héját is... 

Mi ugyan nem mondtuk nekik, hogy a Mikulás már kacsintgat az ablak alatt, de ők meglátták, úgy, ahogy minden évben a Nyuszival, de még Mirci cicával is találkoznak.
És maguktól, ösztönösen, kérés nélkül egyre több jót cselekszenek egymással.
A mi kiscsoportunkban többségében fiúk vannak ugyan, de a héten érezhetően sokkal kevesebb volt az összetűzés a játékok birtoklásáért, mint egyébként.
Mert van valami a levegőben.

A szeretet, az egymásra odafigyelés begyűrűzött a csoportunkba, és együtt várjuk a csodát...
Amit pénteken a szülőkkel is meg szeretnénk osztani.



Pár érdekességet szeretnék megosztani Veletek is az ünnepkörrel kapcsolatban, amit összegyűjtöttem, ötleteimet a következő linken találjátok:

https://www.pinterest.com/1auroraborealis/ovi-kar%C3%A1csony-mikul%C3%A1s/



Pár perces kézműves ötlet

 Kiscsoportosokkal, de nagyokkal is elkészíthető a következő ötlet: Végy, rajzolj egy csizmát, és ebbe rajzoljátok le, mit szeretne az ovisotok a Mikulástól, Jézuskától.
Reklámújságokból a kiszemelt játék, eszköz képét is kivághatod, és fel tudjátok ragasztani.

Nagyobb korú gyerekek már maguk is ki tudják vágni, megrajzolni a kívánságlistát.

Nem csak Neki, de Nektek is jó ötleteket adhat az ajándékbeszerzéshez, ha együtt készítitek, majd bedobjátok a postaládába.


Azt kívánom, hogy az ünnepi előkészületekkel való foglalatosság elmélyült, élménygazdag, vidám együtt töltött időt jelentsen Családotoknak az ünnepekre.


Vágjatok ki az újságból játékok, eszközök fotóit, és ragasszátok bele együtt a csizmába.
Akár ebbe a csizmába is beragaszthatjátok gyermekeitekkel az ajándékok képeit, amelyeket szeretnétek.


 Hadd adjak még egy kis muzsikát is a ráhangolódáshoz:







Ti hogyan készülődtök az ünnepekre?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése